FAQ

Natuurlijk heb je vragen, anders kwam je niet op deze pagina terecht.

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan is hij nog niet zo vaak gesteld en geef ik je graag persoonlijk antwoord!

Bart Lijdsman
info@ditisduke.nl
06 42 83 37 30

 

Film je alleen?

Vaak wel, maar lang niet altijd. Dit hangt van de situatie af. Ik werk samen met een vaste club experts op diverse gebieden. Vraagt de situatie om meer dan één persoon op welk gebied dan ook, dan komen we met meer mensen.

 

Wat gebeurt er met de ruwe beelden?

Al het ruwe materiaal wat gefilmd is bewaar ik maximaal een jaar vanaf de datum van oplevering. Samen met de bibliotheek waar al het gemonteerde werk in staat. Wil je aan een bestaande video iets aan laten passen, dan kan dit dus nog een jaar na oplevering. Na dit jaar moeten er nieuwe opnames gemaakt worden.

 

Moet ik voor de muziek betalen?

Ja. Ik maak gebruik van een grote muziekbibliotheek met zogeheten ‘productiemuziek’. Dat is muziek die speciaal voor o.a. video’s wordt gemaakt. Deze bibliotheek is echter niet gratis (sterker nog, deze is vrij duur), vandaar dat je een klein bedrag betaalt voor de muziek die ik in de video’s gebruik. De muziek mag vervolgens overal en oneindig gebruikt worden.

 

Maak je de video met ondertiteling?

Zeker, als we dit hebben afgesproken. Je krijgt de ondertiteling in een los ondertitelbestand (.srt). Als je wilt kan ik de ondertiteling ook in de video ‘branden’. De video kan dan alleen met ondertiteling bekeken worden.