Skip to main content
Bart Lijdsman SkillsTown Best in Town
Videoproductie met een extraatje

Wij coachen jou

Een goed verhaal wordt pas echt goed als het goed verteld wordt. En dat kan iedereen. De meeste mensen vinden het spannend om voor een camera te praten, terwijl dit helemaal niet nodig is. Tijdens de opnames coachen wij jou of jouw collega’s voor de camera met handige tips en voorbeelden, zodat de video krachtiger wordt. Dat is wat ons uniek maakt.

Niks moet, alles mag.

Van drone tot cinema camera.

Alle werelddelen in een minuut gefilmd door een drone, een interview van 2 uur livestreamen via Zoom of een epische video vanaf een surfplank snijdend door de golven: als jij het kunt bedenken, kunnen wij het maken. Een goed verhaal met gewoon goede beelden.

Bart Lijdsman
Gewoon lekker simpel.

Alles geregeld, van idee tot oplevering.

Wij doen alles, van begin tot eind. Waar je normaal gesproken verschillende freelancers zelf aan elkaar moet knopen, nemen wij je zoveel mogelijk uit handen. We denken mee op creatief en technisch vlak, waar mogelijk inhoudelijk en altijd met de uitvoering. We werken samen met een vaste animator, grafisch vormgever, producer, geluidstechnicus en nog veel meer. Zo hoef je zelf niets meer te regelen. Wel zo lekker.

Stap voor stap.

01 | CONTACT

Tijdens deze eerste afspraak overleggen we het doel van de productie, de platformen waarop het gepubliceerd gaat worden. Alle ideeën, wensen, mogelijkheden én onmogelijkheden komen op tafel te liggen.

02 | OFFERTE

We brengen een passende offerte uit, op basis van de eerder afgesproken wensen.

03 | AKKOORD

Wanneer je akkoord gaat met de offerte gaan we plannen. We zoeken samen de best mogelijke data voor de opnames. Dit kan een dagdeel zijn, een hele week of zelfs verschillende periodes in een jaar. Alles om het project tot een goed eind te brengen.

04 | OPNAMES

De dag waarop we allen hebben gewacht: de opnames! Met alle apparatuur en mensen die nodig zijn, zorgen we ervoor dat we het project zo goed mogelijk in beeld brengen. In de meeste gevallen is de volgorde: interviews, sfeerbeelden, drone-beelden. Op basis van het storyboard en het verhaal van de geïnterviewde, kunnen we de sfeerbeelden (ook wel B roll genoemd) maken. Als laatste doen we eventuele drone-beelden. Deze duren namelijk het langst vanwege de veiligheid en weersomstandigheden.

04 | RUWE INTERVIEWS

Omdat wij zelf geen inhoudelijke experts zijn, krijg je de ruwe beelden van de interviews toegestuurd via ons speciale systeem. Hierin kun je tot op de milliseconde nauwkeurig aangeven welke quotes gebruikt mogen worden en welke niet. Zo heb je zelf ook nog eens de lengte van de video in handen. Efficiënt!

Dit doe jij:
Via ons speciale reviewsysteem geef je aan welke quotes wij in de montage mogen gebruiken. Zo bepaal jij de inhoud én de lengte van de uiteindelijke video.

05 | MONTAGE

This is where the magic happens. In de montage gaan we het verhaal maken op basis van de door jou geselecteerde quotes van de vorige stap. Soms zoals van tevoren bedacht middels een storyboard, soms een grote puzzel van alle beelden van bijvoorbeeld een evenement. De montage duurt een aantal weken, afhankelijk van de wensen. We zoeken de beste en mooiste beelden en puzzelen een goed verhaal in elkaar op basis van de interviews. Hier voegen we ook al de eerste vormgeving toe, zodat de video meteen als compleet geheel aanvoelt.
Dit doe jij:
Je krijgt van ons een aantal muzikale voorbeelden toegestuurd. Uit deze selectie kun jij snel muziek kiezen. Zit er niets tussen? Dan doen we natuurlijk een ander voorstel.

06 | REVISIES

Vaak heeft een video na de eerste montage nog wat verfijning nodig. Dit doen we in twee revisierondes, speciaal bedoeld voor kleine aanpassingen zoals een ander beeld zoeken of kleine vormgevingdingetjes. Het verhaal staat, daar wordt niets aan veranderd.

07 | AFRONDING

Na twee revisierondes (tenzij anders afgesproken) is de video klaar voor publicatie. We voegen nog eventueel ondertiteling toe en zorgen voor een zo klein mogelijk bestand met de hoogste kwaliteit.

08 | FACTUUR EN PUBLICATIE

Je ontvangt alle bestanden via ons beveiligde deelplatform zodat jij de originele videobestanden hebt en dit zelf kunt delen. We sturen de factuur en plaatsen het project ook met trots op onze kanalen.

09 | VERVOLG

Het leukste is natuurlijk dat, als het bevalt, we een nieuwe afspraak maken voor meer content. Video's, podcasts, fotografie, alles kan!