Skip to main content

Hoe het werkt.

Zodat we elkaar begrijpen. Snap je?

Hamstere… eh, verzamelen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Letterlijk. Als er een goed script op tafel ligt, wordt de hoeveelheid werk echt gehalveerd. Op basis van dit script maken we samen met jou een shotlist (lijst met beelden) die was als basis gebruiken tijdens de opname. Op basis hiervan wordt het storyboard gemaakt waar we ons uiteindelijk allemaal in kunnen vinden. Klaar voor actie.

Camera loopt!

Tijd voor de opnames. Op basis van het script en het storyboard lopen we de shotlist af om de beelden zo efficiënt mogelijk te maken. Daar hebben we immers goed over nagedacht. Na een (soms best lange) draaidag zorgen wij voor een goede backup van alle beelden en komen we eerst even tot rust. Jij ook. Heel belangrijk.

This is where the magic happens. Bijna.

Nadat alle beelden zijn gecheckt en geback-upt, is het tijd voor de montage. En dit is echt where the magic happens. Maar eerst mag jij nog aan het werk. Via ons speciale video-systeem uploaden we enkele ruwe beelden, zoals interviews, die ingekort moeten worden. Omdat wij vaak inhoudelijk niets van het onderwerp weten, ga jij dit doen. Dat mag alleen, of met een aantal collega’s. In de video hiernaast zie je precies hoe dat dit werkt. Op basis van deze selectie gaan wij monteren.

This is where the magic happens. Nu echt.

Nu is het echt tijd voor de montage. Dit duurt gemiddeld 4 keer zo lang als het aantal filmdagen. In de montage komt alles samen: het script, de door jou geselecteerde inhoudelijke beelden, alle extra beelden, muziek, ondertiteling, vormgeving en nog veel meer. In de montage wordt het echte verhaal gemaakt. We puzzelen met alles totdat het één logisch geheel is. Wanneer de eerste montage af is, sturen we dit via hetzelfde video-systeem als eerder naar je toe.

Jij bent aan de beurt.

Nu is het tijd om alles kritisch te gaan bekijken. Wij hebben de montage zoveel mogelijk gebaseerd op het script en het storyboard, maar nu het verhaal echt tot leven is gekomen kan het nét iets anders overkomen dan dat je had verwacht. Geen probleem. We zitten nu in de ‘correctiefase’. Jij verzamelt van iedereen